Rute fundet

I forgårs var jeg ude at lede efter det rigtigt spor i skoven til løbet i maj. Jeg er sikker på, jeg har fundet den. Det bliver fedt. Nu skal jeg bare have lov til at bruge den…

Det bliver rigtigt et trailløb! Eller det vil sige, vi kommer til at følge en afmærket sti, men mange steder er den så utydelig, at man praktisk bare løber i skovbunden. Der er dog også passager på grusvej, MTB-spor og ridestier. Faktisk har en stor del af ruten været brugt af ryttere. Ikke mange men nok til at træde den op. Det var lidt hårdt for fusserne at løbe på. Frossen, optrådt mudder har mange ubehagelige former. Til maj skulle det gerne være blevet til dejligt mudder, så jeg tør godt love at, man bliver beskidt hvis man deltager. Man kan dog vaske sig lidt undervejs i de bække der passeres eller havet. Jeg vil dog også prøve at lave en kortere rute på et mindre teknisk underlag til nybegyndere og lidt sjov på stranden til børn i alle aldre.

Det skal nok blive sjovt, hvis der bare kommer nogen. Jeg synes ikke, jeg har den bedste statistik til mine arrangementer. Måske jeg skulle finde lidt gode gaver og aktiviteter at lokke med. Vi må se, hvad jeg kan finde på, hvis jeg ligger mig lidt i selen.

I det mindste har jeg allerede ofret blod, sved og tårer på at finde en god rute til løbet. Sådan helt bogstaveligt talt. I forgårs trådte jeg nemlig på en sten der prikkede sig godt fast i min fod. Det gjorde i hvert fald ondt og da jeg løftede foden for at se efter, stak den lige ud af ydersiden af foden. Den havde ca. samme størrelse som det yderste led af en tommelfinger. Heldigvis var det ikke noget alvorligt og den kunne trækkes ud uden problemer. Det blødte ikke mere end når man får et prik i fingeren for at teste blodsukker eller lignende. Det gav heller ikke nogle problemer på resten af turen. Jeg kunne godt mærke det var der, men det generede ikke.

Det har heller ikke generet resten af ugens træning. Jeg har fået lidt flere kilometer på og tempoet er hurtigere end jeg havde forventet. Jeg løber normalt med ur (min telefon), men jeg kigger ikke på den, før jeg kommer hjem. Så jeg løber meget efter hvordan det føles. Det tror jeg er meget fornuftigt i det lange løb. Når man som i dag også løber i snevejr og blæst, skal man også mærke efter hvordan kroppen har det. Og at man kan holde varmen (det var -15 C med vindpåvirkningen). Da turen idag også var på små stier, skulle man lade kroppen gøre arbejdet. Det eneste man skal med hjernen er at finde vej, se hvor fødderne skal sættes og så føle efter at kroppen gør tingene ordenligt. Det er det der kan være svært. Selv synes jeg ikke, jeg har nogen problemer med det. Jeg lytter til hvad kroppen fortæller mig og korrigerer indtil den fortæller mig det er rigtigt. Det er det mange amrikanske barfodsløbere kalder LTYB (listen to your body). Nogen kan dog have svært ved at gøre det eller bare forstå hvad der menes. Derfor kom jeg i dag til at tænke på noget den amerikanske barfodsløber, Jason Robillard, har skrevet om det. Det forklarer meget godt fænomenet. Det kan læses her.

Næste gang håber jeg at have mere om løbet 5. maj.

Reklamer

Tags: , , , , , , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: