2013

Fodens bare årstider – forår afholdes 5. maj 2013 i anledning af International Barefoot Running Day. I år ændrer vi navn til Føddernes Befrielse, da vi samme dag fejrer Danmarks befrielse. Samtidig er det midt på foråret og derfor en god dag at opleve forårets herligheder med ens bare fødder.

I år afvikles løbet som et konventionelt ‘hvem-kommer-først’-løb. Tilgengæld har jeg gjort mit bedste for, at ruten er så udfordrende for de små fusser som muligt.

Start og mål er på Sdr. Strandmark ved Moesgård Strand. Der er gode parkeringsmuligheder lige ved og Bus 31 går kl. 10:00 fra Banegården lige til starten.

Der vil være 3 distancer som vist på kortet nederst. Herunder er de kort beskrevet:

Lang:
Rød rute på 1 mil (7,5km) lavet til den fulde barfodsoplevelse:
Ruten går forbi Fiskerhuset mod syd ud langs den gule rute i Fløjstrup Skov til denne rammer kysten. Derefter løbes der tilbage langs kysten til Fiskermarken og op mod Skovmøllen ad Oldtidsstien. I stedet for at løbe ind til Skovmøllen, løbes der op langs Giber Å til Bispelundvej og tilbage langs nordsiden af åen til kysten og mål. Turen byder på højest 50m asfalt og minimalt med skovveje. De første 3km er på trampe- og ridestier i skoven. Førstnævnte er til tider meget utydelige og sidstnævnte ret mudrede og optrådte. Langs med kysten er det mest MTB-spor og gode stier. I Moesgård Skov er stierne brede og gode. Der er passager på ruten, der er meget teknikske og smattede, især på den første halvdel. Ruten er også ret kuperet. Underlaget er til barfodsløb men ikke for nybegyndere. Der er dele af ruten der er grusstier og der er mange bog, sten og kviste i skovbunden under bladene. Ydermere er der garanti for mudder langt op af benene samt vandpassager.

Kort:
Gul rute på 3,2km lavet til begyndere:
Ruten følger Oldtidsstien op mod Skovmøllen. I stedet for at løbe ind til Skovmøllen, løbes der op langs Giber Å til Bispelundvej og tilbage langs nordsiden af åen til kysten og mål. Ruten er på brede stier det meste af vejen. De er gode og jævne men med små sten og rødder – dejligt barfodsterræn. Der vil dog også være 50m langs Giber Å med ankeldybt mudder. Det er jo så dejligt med mudder mellem tæerne… Ruten er let kuperet, men hvis man kan klare 5km på flad vej, er det intet problem.

Stafet på stranden:
For børn og barnlige sjæle:
Mens de voksne løber vil der være mulighed for leg for børnene på stranden. Det vil højest sandsynligt involvere flødeboldestafet, gummistøvlekast og vandpjask.

Der vil ikke være trafik på ruten, men området har mange besøgende i weekenderne. Både gående, løbere, cyklister og ryttere. Vis venligst hensyn.

Omklædning foregår i det fri, men der er offentlige toiletter lige i nærheden.

Efter løbet vil der være hygge med saft, frugt, slik, kage og præmier.

Tidsplan:

  • 10:00-10:45  registrering
  • 10:45 velkomst og ruteforklaring osv.
  • 11:00 start lang rute (rød)
  • 11:05 start kort rute (gul)
  • 11:10 leg på stranden for børn og barnlige sjæle
  • ca. 12:30 præmier (efter den sidste kommer i mål)
  • 13:00 officielt slut men hyggesnak/løb kan arrangeres

Løbet koster 20,- kr. (betales på dagen) og tilmelding foregår via e-post til mig: barefusser-gmail.com (NB: erstat ‘-‘ med @)
OBS: Der er kun plads til 50 deltagere!

Man må gerne løbe i sko men man bliver opfordret til at smide dem 😉

Rutekort

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: